Witaj, na masie tyle białka nie potrzebujesz. Lubisz gotowane mięso z piersi z kurczaka? Bo jeżeli nie ,to daj sobie spokój. Stawiaj na różnorodność ,urozmaicaj masz jeszcze inne źródła np wieprzowina ,wołowina ,ryby itp Nie obawiaj się tłuszczu
sprawa wyglada tak IMHO jesli jestes ekto - to tluszczowe jakos niebardzo pasuja potrzebujesz szybkiego zrodla energii (szybka przemiana materii) a wiec dieta z wysokimi weglami ... jesli jestes endo i nie chcesz wygladac jak balon - to tylko niskie wegle, wiecej bialka i tluszcze jako zrodlo energii - tak to wyglada ... dodatkowo mozna bawic sie [...]
[...] miesa z obiadu lub jakaś inna alternatywa. posiłek potr: Tu powinno być mniej tłuszczy więc oliwę odpuść, reszta nawet pasuje. Ostatni posiłek: Tutaj moze być ta oliwa z na przykład twarogiem półtłustym i jakąś cebulką lub ryba, odżywka to ostateczność. Ryby zamiennie, mięso w posiłkach zamiennie, źródła węglowodanów też. Popraw i zobaczymy.
Posiłek przed treningiem powinieneś zjeść około 1.5,1h przed. Powinien on być bogaty w węglowodany o niskim ig. np ryż brązowy/makaron razowy+ pełnowartościowe żródło białka czyli pierś z kurczaka/indyka/wołowina/jajka/ryba np. mintaj+ do tego warzywa+ żródła tłuszczy np. oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy włoskie. Pozdr.
Mam tu na myśli jakiś dobry stack przedtreningowy stosuje (wiec i polecam :-) ) zamiennie dwa http://www.olimp-supplements.com/images/products/medium/1387187504.png http://www.olimp-supplements.com/images/products/medium/1354112500.png i potreningowy obecnie chyba nie ma - sprawdzic inne zrodla - ale chyba kojarze ze niedlugo powinnien sie [...]
Białka max 200, tłuszczy dwa razy tyle, min. 100 Po co Ci 6 posiłków, szkoda czasu, może zredukować do 4 solidnych. Daj inne mięsa, nie tylko jałową pierś z kurczaka, urozmaicaj żródła ww, w kolacji ww też mogą być. Jajka, tłuste mięsa, awokado, olej kokosowy, masło, warzywa świeże, mrożone awaryjnie.
[...] Nie bazuj głównie na drobiu, ma to swoje wady. Wkomponuj do diety tłuste mięsa jak wieprzowina która charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza jak i witamin z grupy B, podrobach. Zróżnicuj źródła lipidów ( orzechy włoskie/migdały/olej kokosowy/lniany wysokolinolenowy/tłuste ryby/awokado..) Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-12-05 13:18:22
Tylko ja już ćwiczę regularnie od października :) sam interwał trwa ok 20 minut. Siłowy z obciążeniem własnego ciała. Głowne źrodła białek to kurczak, twaróg chudy, czasem jem ryby typu łosoś lub tuńczyk i izolat białka. Węglowodany głownie złożone, ryż brązowy, makarony pełnoziarniste, różnego rodzaju kasze. Tłuszcze masło klarowane, orzechy [...]
Tylko ja już ćwiczę regularnie od października :) sam interwał trwa ok 20 minut. Siłowy z obciążeniem własnego ciała. Głowne źrodła białek to kurczak, twaróg chudy, czasem jem ryby typu łosoś lub tuńczyk i izolat białka. Węglowodany głownie złożone, ryż brązowy, makarony pełnoziarniste, różnego rodzaju kasze. Tłuszcze masło klarowane, orzechy [...]
[...] razem z moim adwersarzem w dyskusji: http://www.sfd.pl/%C5%B9r%C3%B3d%C5%82o_histydyny_-t723867.html - od drugiej/trzeciej strony zaczynają pojawiać się warte przejrzenia źródła. Myślę, że osoby interesujące się dietetyką mogą sporo wyciągnąć z tej dyskusji. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-06-17 10:02:12 Zmieniony przez - faftaq w dniu [...]
[...] reguły wysoko przetworzony produkt. Warzywa i owoce stanowią fundament zdrowej diety. Urozmaicaj swój jadłospis, w ten sposób unikniesz niedoborów, oraz pozbawisz się codziennej monotonni. Pierś z kurczaka i ryż to nie są jedyne źródła pełnowartościowego białka czy węglowodanów. Ten ostatni posiłek jest stanowczo do zmiany, tak jak i pierwszy.
Wszelkiego rodzaju źródła sugerują, na podstawie różnych badań, że wartość 1,5-2 gramów białka na kilogram masy ciała będzie optymalna w celu kształtowania sylwetki. Niestety nikt nie jest w stanie stwierdzić tego, czy mniejszą jego ilość da podobne efekty, akurat w Twoim przypadku. Jeżeli takie są zalecenia, to tego też sugeruję się trzymać, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
No, czego jeść więcej a czego mniej to właśnie dieta. Poczytaj o tym, bo źródła jak ilość wartości odżywczych to temat rzeka. Są takie podstawy: 2g białka, 4 g węgla, 1-1,5 g tłuszczu na kg wagi ciała, wylicz sobie ile musisz czego zjeść żeby to spełnić, podziel na ilość posiłków i szamaj. A trening to weź z postów podwieszonych, tam masz [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86_-t922820.html Podaje jeszcze takie najpopularniejsze źródła makroskładników WW = ryż biały/ryż brązowy/makaron/kasza/ziemniaki/ziemniaki słodkie/chleb razowy/chleb graham/płatki owsiane BIAŁKO = [...]
Ok 1,8g/kg masy ciała białka, 1g tłuszczów i reszta kcal węglowodany. Źródła składników odżywczych dajesz takie na jakie masz ochotę danego dnia. Przecież nie będziesz jadła pieczywa i wciskała w siebie, bo tak napisał trener. skoro Ty masz ochotę na kaszę gryczaną. Wszystko to musi mieć pewien sens.
Jak zaczynalem z silownia to mialem lewe () miecho z indyka z pewnego zrodla za 10zl/kg - to bylo eldorado xD Niestety zrodlo wyschlo... Samirek 35zl za cycka?! :O Co do cen, to kolo 400g-450g kuraka (lub innej ryby/miecha czasem tune) to na miesiac 180, zaokraglimy do 200. Owsiane z 10, ryz/makarony z 30, oliwa z 25, ser 30, razowca troche mam - [...]
myslisz ze dobre by byly efekty jakbym po prostu jadl 6 posilkow i w kazdym np po 50g zrodla wegli(makaron ryz owsiane), ze 20g bialka(porcja miesa 100g), lyzeczka oliwy/oleju lnianego i porcja warzyw 300-500g? I w razie czego zmniejszac zwiekszac ww?